Laatst gereden tocht

Pannenkoekentocht 8 juli 2018

Afstand routes: 36 / 65 km.

Bestemming: Graes (D.) / Ahle (D.)

Aantal deelnemers: 360

Verslag met dank aan Peter Freerkstra.

Wederom was het prachtig weer bij deze tocht met de zon erbij, dus weer voor de korte broek. De start was vanaf de SEO aan de Tiemeister in Enschede. Via de wijk Stroinkslanden fietsten we naar de grensovergang bij Sanders Küper. Vervolgens langs een Duitse uitkijktoren waar je zwaluwnesten kon zien (zie foto). Verderop een picknickhut met kleedje op de gedekte tafel en kussens op de stoelen, een vorm van Duitse gastvrijheid (zie foto). Daarna langs restaurant Heidehof richting de Wacholderheide en Heek. De controle was in Ahaus-Graes bij Bauern Café Lanskemann.

De lange route bracht ons door het dorp Ahle, over een windmolenpark, langs café  Düstermühle, langs de kernafval opslagplaats Ahaus en waterslot Haus Horst. Bij café Düstermühle bleek de weg afgesloten, zodat het even puzzelen was om weer op de route terecht te komen.

Tot slot allemaal weer richting Nederland over de kenmerkende Duitse asfaltweggetjes langs een Maria Kapel en een natuurbeschermingsgebied naar Sanders Küper de grens weer over. Dan nog via het Smalenbroek terug naar de SEO kantine. Voor de welverdiende pannenkoek en het napraten over deze mooie fietstocht.